2010-09-23 19:51:54• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap pénteki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Megfizettethetik a detoxikálót

Az alkoholmérgezéssel sürgősségre kerülő betegek ezután saját maguk fizethetik a kiszállás és az ellátás költségét, döntötte el tegnapelőtt a képviselőház egészségügyi bizottsága. A szenátus már megszavazta, és az alsóház szakbizottsága is egyhangúlag támogatja a kezdeményezést.

A Szatmár Megyei Kórház heti jelentéseiből világosan kitűnik, hogy nem telik el olyan nap, hogy ne kerülnének a sürgősségire erősen ittas személyek - nem is kevesen. Mint megtudtuk, egy alkoholkómában lévő személy kezelése átlagosan, a protokoll alapján egy gyomormosásból és infúzióból áll - ez 50 lejbe kerül.

Megkezdődtek a Zenei Napok

Tegnap egy rendkívüli vokál-szimfonikus koncerttel nyitották meg a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában a 33. alkalommal megrendezett Szatmárnémeti Nemzetközi Zenei Napok komolyzenei fesztivált.

Az Oh Fortuna! címet viselő vokál-szimfonikus koncerten a nagyérdemű operákból, szimfonikus költeményekből, vokál-szimfonikus művekből vett ismert kórusrészleteket hallhatott. A különleges esten Haydn, Mendelssohn, Gounod, Puccini és Orff kórusdarabjai is elhangzottak.

Jövő héten megkapják a tanszercsomagokat

A jövő hét elejéig minden iskola megkapja az ingyenes tanszercsomagokat, hogy szétoszthassák az igénylő diákok között - tudtuk meg Kónya László Szatmár megyei főtanfelügyelő-helyettestől.

A témákról bővebben és egyéb érdekes olvasmányok a Szatmári Magyar Hírlap pénteki számában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: